Закон і Бізнес


За інтригами навколо крісла очільника КС стоїть заступник Тупицький, - Портнов


.

14.05.2019 16:44
5716

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що Голову Конституційного Суду Станіслава Шевчука хочуть зняти з посади за порушення етики в зв'язку з недавнім інтерв'ю одному з опозиційних українських видань.


У цьому інтерв'ю С.Шевчук заявив про те, що не приведе до присяги Президента, який переміг в результаті фальсифікації виборів, чим, на думку критиків, політизував роботу органу конституційної юрисдикції.

Що насправді відбувається в КС пояснив у своєму Telegram-каналі екс перший заступник глави АП Андрій Портнов, передає «Закон і Бізнес».

На його думку, за інтригами в цьому органі стоїть поки ще чинний Президент Петро Порошенко, екс-заступник глави АП Олексій Філатов, який до останнього часу опікувався судовою реформою, і заступник Голови КС Олександр Тупицький, що примкнув до них.

«Саме суддя Тупицький зібрав голоси і реалізував для адміністрації Порошенко скасування статті КК про незаконне збагачення. Він був рушійною силою і комунікатором, через який Банкова організувала прийняття цього рішення, - зазначив А.Портнов. - Тепер суддя Тупицький здійснює заходи по зняттю Шевчука з однією метою - зайняти його місце або місяцями виконувати обов'язки глави КС у зв'язку з відсутністю голосів за призначення нового керівника».

А.Портнов зазначає, що інтрига в КС щодо зняття Голови нашаровується ще й на майбутню процедуру інавгурації нового Президента, де в разі відсутності С.Шевчука саме О.Тупицький міг би приводити до присяги Володимира Зеленського, що дозволило б заступнику голови закріпитися в інформаційному і політичному просторі в якості нового керівника КС.

Крім усього іншого, політик пов'язує дії О.Тупицького з тим, що він був призначений в КС ще указом екс-президента Віктора Януковича в 2013-му році «і провисів усі п'ять років на гачку у Порошенка, його прокуратури і Служби безпеки».

«Тому, не потрібно шукати теорію змови. Все дуже просто - переорієнтовані на Порошенка судді, які формально все ще виглядають як люди Януковича, хочуть взяти під свій контроль Конституційний Суд», - резюмував А.Портнов.

Закон і Бізнес