Закон і Бізнес


Лише 3 кандидатів на пост керівника апарату ВАКС допустили до конкурсу


13.05.2019 16:23
5843

Бажаючих ставити суд на ноги виявилось усього 15, двоє на іспит з англійської до ВРП так і не з’явились, ще двох не допустили до проходження конкурсу.


Але для оцінювачів і такої кількості претендентів виявилось забагато. На перевірку знання мови витратили понад 2 години, повідомив кореспондент видання «Закон і Бізнес», що був присутній під час засідання комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

У результаті лише 4 претенденти показали високий рівень володіння іноземною мовою, як того вимагають вимоги до вакансії. Але щодо керівника департаменту одного з державних банків Романа Козія підняли питання профнепридатності. Оскільки у сфері правосуддя він пропрацював небагато — на початку трудового шляху у якості секретаря судового засідання, комісія з відбору прийняла рішення щодо неможливості подальшого проходження конкурсу кандидатом. Утім це не завадило йому пройти перший етап конкурсу на знання іноземної мови із найбільшим балом.

Натомість, серед решти непрохідних кандидатів опинився також тимчасово виконуючий обов`язки керівника апарату Вищого антикорупційного суду Олексій Жуков, та начальник відділу матеріально-технічного забезпечення цього суду.

У п’ятницю 17 травня переможці першого етапу виконають ситуативні завдання та пройдуть співбесіду. Цього ж дня у ВАКС з`явиться керівник апарату

Закон і Бізнес