Закон і Бізнес


У Стразбурзі адвокатам розкриють секрети успішного звернення до ЄСПЛ


07.05.2019 17:25
3828

Європейський центр правового співробітництва (Centre Européen de coopération juridique) з 14 по 18 жовтня 2019 року проведе щорічний семінар для адвокатів «Успішне звернення до Європейського суду з прав людини: від теорії до практики».


Захід відбудеться у Палаці Ради Європи (Страсбург, Франція) за підтримки інформаційного ресурсу ECHR: Ukrainian Aspect, який виступає партнером семінару CECJ, передає «Закон і Бізнес».

Під час п’ятиденного семінару буде докладно розглянуто основні статті Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Також організатори обіцяють докладно розкрити низку практичних питань, зокрема:

– процедурні аспекти подачі скарги в ЄСПЛ;

– яким чином правильно підтримувати зв’язок з Судом;

– як домогтися пріоритетного розгляду справи в Суді;

– як попросити Суд застосувати термінові заходи превентивного характеру;

– яким чином необхідно розраховувати і дотримуватися термінів для звернення до Суду;

– коли можна звертатися в Суд за фінансовою допомогою до 850 євро за представлення інтересів клієнта;

– як правильно оформити документи для того, щоб отримати компенсацію;

– як подати скаргу, яка буде розглянута Судом по суті.

Родзинкою семінару стануть майстер-класи з юристами, які мають досвід роботи в ЄСПЛ. Вони будуть проходити за попереднім записом в складі групи з 5 осіб по 1,5 години. Усі учасники заздалегідь будуть розділені на групи. Кожному за два тижні до семінару буде надіслане домашнє завдання щодо заповнення формуляра, яке треба буде здати тренеру у перший день (домашнє завдання не є обов’язковим і виконується на розсуд учасника). Під час майстер-класу тренер індивідуально пояснить кожному адвокату, які помилки допущені саме в його скарзі, зверне увагу над чим потрібно особливо працювати, а також яким джерелами потрібно користуватися.

Усі учасники отримають сертифікат про участь в семінарі CECJ.

Докладніше про захід — за посиланням.

Закон і Бізнес