Закон і Бізнес


Великдень та першотравень подарують українцям канікули


.

23.04.2019 14:47
6804

Святковий день міжнародної солідарності трудящих, день релігійного свята Пасхи разом з рекомендованим Кабінетом Міністрів України графіком перенесення робочих днів утворюють для працюючих українців п’ятиденні канікули.


Святкові та вихідні дні наприкінці квітня – початку травня 2019 року утворюються відповідно до статті 73 Кодексу законів про працю України та розпорядження Кабміну від 10 січня 2019 року № 7-р, передає «Закон і Бізнес».

Так, Пасха цього року святкується 28 квітня, а 1 травня - День міжнародної солідарності трудящих  - випадає на середу. Понеділок, 29 квітня, також стає вихідним, оскільки за законом якщо святковий або неробочий день збігається з суботою або неділею, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

З урахуванням цього Кабмін вирішив зробити робочий день 30 квітня також вихідним. Щоправда, згідно з розпорядженням, відпрацьовувати його доведеться в суботу, 11 травня.

Нагадаємо, графіки вихідних днів розраховані для працівників з 5-денним робочим тижнем. А розпорядження про перенесення робочих днів завжди носить рекомендаційний характер.

Повністю з календарем вихідних днів у 2019 році можна ознайомитися за посиланням.

Закон і Бізнес