Закон і Бізнес


З'їзд адвокатів звільнив Павла Луцюка з посади члена ВККС


15.02.2019 19:27
6287

З'їзд адвокатів України відкликав і звільнив члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів Павла Луцюка, який був обраний до складу комісії за квотою адвокатської спільноти.


За таке рішення проголосували 94 делегатів, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на Українські Новини.

У голосуванні, яке було таємним, взяли участь 178 делегатів, п'ять бюлетенів були визнані недійсними. Проти проголосувало 79 делегатів.

Питання про необхідність відкликання Луцюка підняв на З'їзді глава ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазикош. "Потрібно достроково відкликати Павла Луцюка з ВККС", - сказав він. Його думку підтримала член робочої групи по роботі Луцюка Надія Корінна. За її словами, на час роботи в ВККС йому заборонено було працювати адвокатом і брати участь в робті органів адвокатського самоврядування, однак він взяв участь в конференції адвокатури, що говорить про те, що він незаконно суміщав роботу члена ВККС з адвокатською. "Ми не можемо допустити, щоб були такі порушення і дії. Я закликаю висловити недовіру Луцюку і проголосувати за це рішення", - резюмувала Корінна.

Запрошені на З'їзд судді також розкритикували роботу Луцюка як члена ВККС і закликали не тільки висловити йому недовіру, а й звільнити з займаної посади. "Луцюк практикує співбесіди з суддями наосліп. Використовує документи наосліп", - повідомила одна із запрошених суддів Ярова. Її колега, суддя з Рівненської області заявив, що Луцюк втручається в роботу суддів з метою прийняття потрібного йому рішення. "До мене зайшов в кабінет Луцюк і вказував мені які рішення приймати", - заявив суддя.

З'їзд спочатку більшістю голосів висловила недовіру Луцюку, а пізніше, шляхом таємного голосування, прийняв рішення відкликати його з ВККС.

Раніше з'їзд адвокатів закликав Верховну Раду повернути законопроект №9055 на доопрацювання Президенту.