Закон і Бізнес


В Черкасах активісти розтрощили зал суду


19.11.2018 11:46
6658

Невдоволені судовим рішенням стосовно підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка активісти заблокували вихід із зали Соснівського райсуду м. Черкаси та вчинили опір правоохоронцям. Внаслідок сутички було пошкоджено зал суду та його обладнання.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі ТУ ДСА України у Черкаській області.

Так, 16 листопада 2018 року, близько 17:00, у Соснівському районному суді м. Черкаси після проголошення судового рішення в кримінальному провадженні стосовно В.Воронкова, В.Горбенка, В.Завражина, М.Русіна, В.Мельника, Р.Недибалюка  за підозрою у вчиненні викрадення та вбивства журналіста В.Сергієнка відбулася сутичка.

Понад тридцяти осіб, так званих активістів, невдоволених судовим рішенням, заблокували вихід із зали судових засідань суддям та секретарю судових засідань, а також вчинили опір працівникам поліції та військовослужбовцям Національної гвардії України. Унаслідок неправомірних дій цих активістів було значно пошкоджено зал суду та його обладнання.

Наразі Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України у Черкаській області здійснюються заходи з підрахунку нанесених державі збитків. Наразі підозрювані перебувають під вартою і будуть звільненими з-під варти тільки після внесення застави, визначеної судом у розмірах для В.Мельника в сумі 2 млн. грн. та для В.Горбенка в сумі 800 тис. грн.

Закон і Бізнес