Закон і Бізнес


Судовий та виконавчий реєстри мають бути взаємопов’язані — радник Ader Haber


15.11.2018 16:30
3308

Одна з підстав виникнення пілотного рішення «Бурмич та інші проти України» — відсутність контролю за виконанням рішень національних судів та їх наслідків. Щоб бачити реальну ситуацію потрібно об’єднати інформацію.


Про це на VII Судовому форумі, що проходить 15-16 листопада у Києві, заявив радник ЮК Ader Haber Олексій Соломко, повідомив кореспондент «ЗіБ».

Він розповів про недоліки кожної системи обліку та закцентував увагу на проблемі використання судового рішення взятого з ЄРДР. Також О. Соломко підкреслив, що статус документів, що стосуються виконавчого провадження залишається невизначеним.

Ці знаки питання в інформаційному забезпеченні правосуддя не дають чіткої картини у тому скільки рішень було винесено проти державних органів.

Голова Вінницького апеляційного суду  Віталій Кузьмишин зазначив, що 82% заяв до ЄСПЛ стосуються саме невиконання рішень.

Щоправда, значна частина аудиторії форуму проголосувала за те, що судочинство має залишатися у руках людини, а не машини. Хоча всі погоджуються, що Феміді бракує діджиталізації.

Закон і Бізнес