Закон і Бізнес


Суддю відсторонили від посади за співпрацю з терористами


21.09.2018 17:16
6039

Суддю Краснолуцького міського суду Луганської області В’ячеслава Шелюту тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.


Як повідомили в прес-службі ВРП, дане рішення було прийняте під час засідання Першої  Дисциплінарної палати 21 вересня, передає «ЗіБ».

Зазначається, що до Вищої ради правосуддя 20 липня 2018 року надійшло звернення Служби безпеки України стосовно судді Краснолуцького міського суду Луганської області В.Шелюти.

У зверненні СБУ вказано, що суддя В.Шелюта, який станом на 5 та 19 квітня 2018 року обіймав посаду судді у Краснолуцькому міському суді Луганської області, було призначено на посаду судді органами, які входять до складу збройних формувань, що діють на тимчасово окупованих територіях Луганської області, та у суді, що здійснює діяльність у складі таких збройних формувань.

Таким чином, попередньою перевіркою звернення СБУ встановлено, що суддя увійшов до складу органів, що здійснюють незаконну діяльність на тимчасово окупованій території України, а саме в Лутугинському районі Луганської області.

Такі дії судді свідчать про його співпрацю з терористичною організацією «ЛНР», дії якої спрямовано на повалення суверенітету, порушення територіальної цілісності та недоторканності України.

Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що попередньою перевіркою встановлено обставини, які свідчать про допущення суддею Краснолуцького міського суду Луганської області В.Шелютою дій, які згідно із пунктом 3 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» можуть бути підставою для дисциплінарної відповідальності судді в порядку дисциплінарного провадження.

Таким чином, стосовно судді було відкрито дисциплінарну справу та прийнято рішення про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя.