Закон і Бізнес


Як виявити фальшиву судову повістку, пояснив суд


05.09.2018 16:16
7974

Останнім часом колекторські фірми все частіше залякують боржників, розсилаючи їм фальшиві повістки про виклик до суду. Такі фальшивки містять вказівку про те, що уникнути судового розгляду можна шляхом погашення боргу.


Березнівський районний суд Рівненської області роз’яснив, як вберегтися від шахраїв, що розсилають фальшиві судові повістки, повідомляє «Закон і Бізнес».

Як повідомили в прес-службі суду, у більшості випадків на фальшивих повістках та судових рішеннях дрібним шрифтом вказано «даний документ є зразком рішення, надіслано з метою інформування боржників про наслідки невиконання умов кредитного договору», «даний документ є зразком судової повістки, яку ви отримаєте у випадку непогашення заборгованості» тощо.

В разі отримання повістки слід звернути увагу, що судові повістки про виклик в судові засідання надсилаються безпосередньо судом (не колекторськими фірмами, громадськими організаціями, представниками аукціонів, тощо) і містять усі необхідні реквізити справи ( порядковий номер) та обов’язково підписуються секретарями судових засідань.