Закон і Бізнес


Перевірити звернення щодо відхилень від ДБН можна онлайн


16.08.2018 15:32
5222

В Україні запрацював відкритий механізм погодження відхилень від державних будівельних норм. Тепер кожен зможе перевірити звернення про відхилення від будівельних норм на сайті Мінрегіону.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Оновлений механізм погодження відхилень від державних будівельних норм розроблявся у співпраці з міжнародними партнерами та громадськими організаціями. Головна мета – запобігти корупційним проявам у будівництві, зокрема, щодо державних будівельних норм. Відтепер кожний охочий може моніторити стан опрацювання звернень щодо відхилень від ДБН.

Інформацію щодо звернень можна переглянути за посиланням.

Мінрегіон також розробив проект переліку норм, у погодженні відхилень від яких одразу відмовляється. Це стосується питань безпеки людей, наприклад, зменшення санітарних розривів та протипожежних відстаней від АЗС до найближчих будинків, споруд та інженерних мереж, розміщення АЗС на житлових і пішохідних вулицях, внутрішньоквартальних проїздах, у межах сельбищних територій, зонах відпочинку і прибережних смугах, зменшення кількості аварійних виходів на автомобільних стоянках, зменшення вогнестійкості будинків та їх конструкцій тощо.

Закон і Бізнес