Закон і Бізнес


Судді ВСУ просять ВРП відтермінувати їхнє переведення в інші суди


14.08.2018 10:53
5515

Судді Верховного Суду України звернулися до Вищої ради правосуддя з клопотанням про відкладення розгляду питання щодо внесення Президентові України подання про переведення суддів ВСУ до інших судів.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі ВСУ, судді Верховного Суду України направили звернення до ВРП з приводу їх переведення до інших судів.

У зверненні вони вказують на відсутність підстав для розгляду 20 червня ВККС питання щодо рекомендування суддів Верховного Суду України для переведення на посаду судді до іншого суду.

«Ураховуючи те, що станом на сьогодні не існує передбачених частиною другою статті 53 та частиною третьою статті 82 Закону №1402-VIII підстав для переведення суддів ВСУ до інших судів, а також те, що в закритій частині засідання Конституційний Суд розглядає справу за відповідним конституційним поданням Верховного Суду України, просимо відкласти розгляд матеріалів щодо внесення Президентові України подання про переведення суддів ВСУ до інших судів на більш пізній термін», — йдеться у зверненні.