Закон і Бізнес


Хто може стати прокурором: основні вимоги до кандидата


13.08.2018 15:46
181864

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів оприлюднила вимоги до кандидатів на посаду прокурора місцевої прокуратури. Той, хто відповідає відповідним вимогам може позмагатися за крісло у місцевій прокуратурі.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі КДКП.

Згідно з статтею 27 Закону України «Про прокуратуру» прокурором місцевої прокуратури може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше двох років та володіє державною мовою.

Вища юридична освіта має бути здобута в Україні (або на території колишнього СРСР до 1 грудня 1991 року) за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра, а також вища юридична освіта за відповідним освітньо-кваліфікаційним рівнем, здобута в іноземних державах та визнана в Україні в установленому законом порядку;

Стажем роботи в галузі права вважається стаж роботи особи за спеціальністю після здобуття нею вищої юридичної освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра, що визначається на момент подачі документів для участі у доборі. Рішенням Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів 07.02.2018 № 30дк-18 затверджено перелік посад, обіймання яких зараховується до стажу роботи в галузі права.

До складання кваліфікаційного іспиту не допускаються:

- особи, які за результатами перевірки поданих документів не відповідають вимогам до кандидатів на посаду прокурора, установленим частинами першою та шостої статті 27 Закону України «Про прокуратуру»;

- особи, які не подали всіх необхідних документів або оформили їх неналежним чином.

Зазначимо, 18 липня КДКП було прийнято рішення про продовження терміну добору кандидатів на посаду прокурора місцевої прокуратури. Кінцевим терміном подання документом є 17 серпня 2018 року.

Прийом документів здійснюватиметься у робочі дні до 17 серпня включно з 9.00 до 18.00 (у п’ятницю – до 16.45): особисто – за адресою: м. Київ, вул. Мельникова, 81-б, каб. 109; поштою – на адресу КДКП: 04050, м. Київ, вул. Мельникова, 81-б.