Закон і Бізнес


Суддю ВССУ звільнили за порушення принципу справедливості призначення покарання


03.08.2018 10:16
8671

Суддю Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Наталю Квасневську звільнено з посади за вчинення істотного дисциплінарного проступку.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі ВРП.

Вища рада правосуддя 31 липня розглянула питання про звільнення Н.Квасневської з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП від 19.02.2018 № 526/2дп/15-18.

Дисциплінарну справу стосовно судді було відкрито на підставі дисциплінарної скарги Л. Добровінської, в якій вона стверджувала, що суддя порушила принцип справедливості призначення покарання під час розгляду касаційної скарги захисника на процесуальні рішення попередніх інстанцій в кримінальному провадження щодо обвинуваченої та незаконно звільнила її від відбування покарання на підставі статті 75 Кримінального кодексу України .

Автор скарги вказала, що суддя не зазначили у своєму рішенні мотивів прийняття або відхилення аргументів сторін щодо суті спору, порушила засади рівності всіх учасників судового процесу та умисно або у зв’язку з очевидною недбалістю допустила порушення прав людини і основоположних свобод, що є підставою для притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Рішення Дисциплінарної палати ВРП про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності Н. Квасневська намагалася оскаржити в ВРП, проте безуспішно.

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Н.Квасневську з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.