Закон і Бізнес


Очищення голодом: у ВККС кажуть, що половина суддів йдуть самі


30.07.2018 16:03
8609

Половина суддів, яких в ході кваліфікаційного оцінювання вже звільнено або які підлягають звільненню, йдуть з судової системи у відставку за власним бажанням.


Про це виданню «Закон і Бізнес» розповів член Вищої кваліфікаційної комісії суддів Михайло Макарчук, подякувавши при цьому громадським організаціям, що надають інформацію про суддів, що допомагає у проведенні оцінювання.

«Із числа суддів, що за його (кваліфікаційного оцінювання – прим. Ред.) результатами підлягають звільненню, наразі половина не склала оцінювання, а половина йде у відставку сама – таким чином, судова влада проходить процедуру очищення та самоочищення, - зазначив він. - Ми розуміємо, що у судах через це наявний кадровий голод, тому якомога швидко проводимо рекомендації на призначення та переведення суддів. Наразі 252 судді–«п’ятирічки» вже отримали рекомендації на призначення. Переведення цього тижня до 40 апеляційних судів чекають судді апеляційних інстанцій, які успішно пройшли оцінювання».

М.Макарчук висловив подяку громадським організаціям та всім, хто надає інформацію про суддів, допомагаючи Комісії у проведенні оцінювання, що сприяє відновленню довіри до судової влади у суспільстві.

Закон і Бізнес