Закон і Бізнес


Запізнився: ВРП повернула Холодницькому клопотання щодо відсторонення судді


26.07.2018 10:18
9038

Вища рада правосуддя повернула без розгляду клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про продовження строку тимчасового відсторонення від здійснення правосуддя судді.


Про це «ЗіБ» повідомили у прес-службі ВРП.

Питання розглядалося на засіданні 25 липня. Йшлося про продовження строку тимчасового відсторонення судді Каланчацького районного суду Херсонської області Олени Живцової від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Суддю обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У поданні зазначалося, що обставини, які раніше стали підставою для тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя, продовжують існувати. Сторона обвинувачення не мала можливості забезпечити досягнення цілей, заради яких було застосовано тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя, протягом дії попереднього рішення у зв’язку з особливою складністю кримінального провадження та необхідністю проведення слідчих дій.

Вища рада правосуддя звернула увагу, що Н.Холодницький звернувся з клопотанням за один день до закінчення строку, на який раніше було відсторонено суддю.

Відповідно до частин 2, 3 статті 64 Закону про Вищу раду правосуддя клопотання про продовження строку тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя подається Генеральним прокурором або його заступником не пізніше як за десять днів до закінчення строку, на який суддю було відсторонено. Клопотання, подане без дотримання визначених законом вимог, повертається ВРП Генпрокурору або його заступнику без розгляду.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила рішення про повернення клопотання Н.Холодницькому без розгляду.

Закон і Бізнес