Закон і Бізнес


Невідомі погрожують убити суддю і підпалити Кіровський райсуд


16.07.2018 16:02
8748

Суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда Алла Панфілова повідомила Вищу раду правосуддя про погрози вбивством.


Про це повідомляє прес-служба ВРП, передає «ЗіБ».

У провадженні судді А.Панфілової перебуває справа за позовом в інтересах малолітніх дітей, третя особа – служба у справах дітей виконавчого комітету Кіровоградської області, яка діє в інтересах неповнолітньої дитини, про визнання осіб такими, що втратили право користуватися житлом.

Під час відпустки судді,  працівники суду повідомили їй, що на офіційну електронну адресу суду 10 липня надійшов лист, у якому містяться погрози вбивством судді та розправою з колективом і відвідувачами суду шляхом підпалу у зв’язку з розглядом конкретної справи.

Суддя А.Панфілова у вказаному повідомленні вбачає загрози своєму життю, її родині, небезпеку для присутніх працівників і відвідувачів суду та просить вжити відповідні заходи реагування (3598/0/6-18).

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.