Закон і Бізнес


У Києві почали зносити кіоски з пресою


16.07.2018 10:25
6037

У Києві почали демонтувати кіоски з розповсюдження преси «Союздрук». В центрі міста вже демонтовано два кіоски.


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомило агентство «Союздрук».

Представники «Союздруку» зазначили, що за рішенням міської комісії з питань розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового та соціально-культурного призначення, співробітники КП «Київблагоустрій» демонтували два кіоски в центрі Києва.

Крім того, Київрада розглянула питання про знесення ще 10 об'єктів.

Як повідомили «Союздрук», на всі ці кіоски є дозвільні документи і сплачено пайову участь. Проте на думку міської влади  газетні кіоски порушують функціональне призначення.

Крім того, до Департаменту архітектури та містобудування надійшли матеріалі про нібито порушення функціонального призначення в більш як 50 кіосках.

У «Союздруку» вважають, що дії чиновників є грубим порушення Конституції України та Закону  «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», та є тиском на друковані ЗМІ напередодні виборів.

Тому директор Агентства «Союздрук» Анна Кулаковська звернулася до мера Києва Віталія Кличка з проханням повернути незаконно демонтовані кіоски та не допустити подальший свавільний і незаконний демонтаж кіосків «Союздрук».

На думку реалізаторів преси, демонтаж кіосків може стати прецедентом і початком руйнування всієї системи роздрібного розповсюдження преси в Києві, що в свою чергу, призведе до скорочення загальних тиражів, закриття видань і скорочення персоналу.