Закон і Бізнес


ВС поставить крапку в тривалій суперечці між ГРД та ВККС


25.06.2018 15:20
5952

Верховний Суд 26 червня продовжить розгляд справи співкоординатора Громадської ради доброчесності Віталія Титича проти ВККС та, ймовірно, вже завтра винесе фінальне рішення у цій справі.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі ГРД, Касаційний адміністративний суд Верховного Суду (вул. Московська 8) о 15:00 годині продовжить розгляд позову співкоординатора Громадської ради доброчесності Віталія Титича щодо визнання незаконними та протиправними змін до Регламенту Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Нагадаємо, зміни до Регламенту ВККС прийняла наприкінці минулого року.

На думку ГРД, Комісія на сайті не повідомила про пленарне засідання, на якому нібито приймалися відповідні зміни. Рада вважає, що це було зроблено всупереч Конституції, адже ВККС не має повноважень визначати правила роботи громадського органу. Саме тому В.Титич, співкоодинатор ГРД, подав позов до суду, щоб відстояти своє право взяти повноцінну участь у переатестації суддів.

Раніше представники ВККС подали клопотання про залучення всіх членів ГРД, навіть тих, які вийшли зі складу ради, до участі у справі, аби пересвідчитися, що їхня думка щодо незаконності положень Регламенту Комісії  співпадає із думкою позивача В.Титича. Зазначимо, що аналогічне клопотання про залучення в процес членів ВККС, суд не задовольнив.

Детальніше про конфлікт між ГРД та ВККС читайте в матеріалі: «Семеро в КАСці».