Закон і Бізнес


Кодекс етики суддів та Правила поведінки працівників судів оновлять


18.06.2018 15:51
7757

Рада суддів України створила робочі групи для оновлення положень Кодексу суддівської етики та підготовки коментаря до Кодексу суддівської етики, а також для оновлення Правил поведінки працівника апарату суду.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі РСУ, відповідне рішення було прийнято 15 червня під час виїзного засідання у місті Львові.

В РСУ впевнені, що зміни до Кодексу та Правил є вкрай необхідними з огляду на те, що змінилось багато законодавчих актів, відбувається судова реформа, сформовано Верховний Суд, змінились повноваження Конституційного Суду України, прийнято нові процесуальні кодекси.

Зазначимо, Правила поведінки працівників апарату судів взагалі не оновлювались ще з 2009 року.

Увійти до складу робочих груп запропоновано також і представникам органів суддівського врядування, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, а також представникам правничих асоціацій.

Нагадаємо, вперше Кодекс суддівської етики було затверджено ХІ черговим з'їздом суддів України 22 лютого 2013 року, а текст Коментаря до Кодексу суддівської етики був схвалений до видання рішенням Ради суддів України 16 лютого 2016 року. Правила поведінки працівників апарату суду затверджено рішенням №33 Ради суддів України від 6 лютого 2009 року.