Закон і Бізнес


У ЗСУ створена штатна група захисту прав військовослужбовців


06.06.2018 13:58
5196

В Міністерстві юстиції України працюють над правовим захистом військовослужбовців. В Головному управлінні Військової служби правопорядку Збройних Сил України вже створена штатна група з надання правової допомоги військовослужбовцям.


Про це повідомили «ЗіБ» в прес-службі  Мін'юсту.

Як зазначили в Мін'юсті, розробляється методика допомоги військовослужбовцям, які вже взяті під варту. Проводяться  зустрічі і з судовими адміністраціями, і з військовою прокуратурою щодо питання: де повинні утримуватись військовослужбовці, взяті під варту, — оскільки є непоодинокі випадки, коли їх направляють в загальні СІЗО, де вони перебувають з цивільними особами, підозрюваними у вчинені різного роду злочинів.

Як повідомили в Координаційному центрі з надання правової допомоги, за 5 років центри  отримали більше 24 тис. звернень від військовослужбовців по вторинну правову допомогу. Крім того, регіональні центри отримали від військових структур більше 10 тис. повідомлень про затримання.

В Головному управлінні ВСП ЗСУ  вже створена штатна група з надання правової допомоги військовослужбовцям. Вона працює 2 місяці і робить перші кроки. І за цей невеликий період вже відпрацьовані алгоритми співпраці з командирами військових частин.