Закон і Бізнес


Судді ОАСК поскаржилися на НАБУ за вчинення дій в умовах конфлікту інтересів


05.06.2018 12:01
5129

Судді Окружного адмінсуду Києва поскаржилися на НАБУ за ненадання інформації про детективів, які розслідують провадження щодо них. НАЗК внесло припис директору Антикорупційного бюро Артему Ситнику.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі НАЗК, в скаргах повідомляється про можливе порушення детективом НАБУ Панайотовим Є.О. та керівником Головного підрозділу детективів Калужинським А.В. вимог, встановлених статтею 28 Закону України «Про запобігання корупції», щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

У заявах повідомляється, що детектив Бюро за вказівкою свого керівника розпочав досудове розслідування у кримінальних провадженнях  стосовно суддів Окружного адміністративного суду міста Києва.

На думку заявників, детективи діяли в умовах конфлікту інтересів, оскільки керувались особистими мотивами, а саме тим, що судді Окружного адміністративного суду міста Києва відмовились надати інформацію за запитами НАБУ.

Національне агентство неодноразово зверталось до Антикорупційного бюро з запитами щодо надання інформації та копій документів щодо займаних посад, повноважень  детектива та його керівника, їх ролі у досудовому розслідуванні кримінальних проваджень щодо суддів.

Однак посадові особи Бюро Осипчук Р.С. та Юпатін М.О. не виконали законні вимоги Національного агентства та не надали відповідну інформацію та документи.

Відповідно до припису, Національне агентство вимагає усунути порушення вимог частини четвертої статті 12 Закону шляхом надання запитуваної інформації та проведення службового розслідування в НАБУ.