Закон і Бізнес


Скарги нагору


№20 (1370) 19.05—25.05.2018
7297

Під час обговорення клопотання про відвід захисники підсудних повідомили, що представники цивільного позивача направили звернення до керівників України та Австрії. Просили втрутитись у судовий розгляд.


У зв’язку із загрозою міжнародного резонансу судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Руслана Курус, Орест Крамар та Олеся Нагірна повідомили Вищу раду правосуддя про ситуацію, що виникла. (№2254/0/6-18).

Систематичне заявлення відводів суддям представниками цивільного позивача, як стверджується у повідомленні, свідчить про умисне затягування розгляду справи. Адже раніше так само було відведено весь склад суду Самбірського міськрайонного суду.

Оскільки цивільним позивачем у цій справі є австрійська компанія, то, за словами адвокатів підсудних, звернення було адресоване главам держав як України, так і Австрії. Й, як зазначили судді, текст цього листа додано до повідомлення про втручання в їхню діяльність.

Втім, представник австрійської компанії заявив «ЗіБ», що представники цивільного позивача таких звернень не направляли. Тож навряд чи у суддів є підстави побоюватися вищого втручання.