Закон і Бізнес


Судді мають право на доступ до всіх ресурсів ЄДРСР: рішення РСУ


02.03.2018 17:58
6695

Судді мають право на доступ до усіх інформаційних ресурсів ЄДРСР. Зокрема, мають змогу ознайомлюватися із судовими рішеннями у повному обсязі (без заміни певних відомостей літерними або цифровими позначеннями), та з рішеннями, що ще не набрали законної сили.


Таке рішення ухвалила Рада суддів України на сьогоднішньому засіданні, передає «ЗіБ».

При цьому судді мають право використовувати отриману інформацію з Єдиного державного реєстру судових рішень із зазначеною метою у будь-який спосіб, не допускаючи розголошення відомостей визначених статтею 7 Закону «Про доступ до судових рішень», зазначено в рішенні РСУ.

Також на сьогоднішньому засіданні РСУ обговорила зміни до положення про автоматизовану систему документообігу суду (АСДС), викликані набранням чинності нових процесуальних кодексів України, якими передбачено запровадження електронного судочинства.

Нагадаємо, що відповідно до законодавства нова АСДС має запрацювати менш ніж за два тижні – з 15 березня цього року.

Окрім цього, на засіданні РСУ затвердила посібник на допомогу судді: «Особливості конфлікту інтересів у діяльності судді та рекомендації щодо його запобігання і врегулювання у типових ситуаціях», який підготовлено Комітетом етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів.

Закон і Бізнес