Закон і Бізнес


Державні землі почали передавати у власність громад


01.02.2018 10:36
6874

Відсьогодні, 1 лютого, Держгеокадастр розпочинає передачу земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.


За повідомленням Міністерства аграрної політики та продовольства, відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив напередодні, 31 січня, передає «ЗіБ».

У міністерстві зазначили, що алгоритм дій передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну не складний і включає 4 етапи.

– клопотання ОТГ до відповідного головного управління Держгеокадастру про передачу земель;

– інвентаризація земель у межах ОТГ;

– реєстрація земельних ділянок у кадастрі;

– передача земель у комунальну власність.

Планується, що процес передачі земель триватиме до кінця року. Першу передачу земель планується здійснити вже в березні.

Стан передачі земель об’єднаним територіальним громадам має відображатися на спеціально створеному порталі otg.land.gov.ua. Для отримання консультацій від фахівців Держгеокадастру запроваджено гарячу лінію – 0 800 502 528.

У Мінрегіоні повідомили, що нині в Україні створено 665 ОТГ, на території яких знаходиться орієнтовно 759 тис. га земель сільськогосподарського призначення державної власності, які потенційно можуть бути передані у комунальну власність.

Закон і Бізнес