Закон і Бізнес


ДБР приймає документи від кандидатів ГО до конкурсних комісій


31.01.2018 13:02
5448

До 24:00 6 лютого громадські об’єднання можуть надсилати до Державного бюро розслідувань документи з поданням кандидатів для включення до складу двох конкурсних комісій у Бюро.


Про це повідомляє Урядовий портал, передає «Закон і Бізнес».

Так, 30 січня затверджено «Порядок проведення конкурсу для призначення на посади у Державному бюро розслідувань». Відповідно до нього конкурси на зайняття посад у центральному апараті Бюро та його територіальних органах проводять конкурсні комісії, які утворює директор Бюро (крім посад, визначених частиною першою статей 10, 13 і 24 Закону України «Про Державне бюро розслідувань»).

«Конкурсна комісія складається з п’яти осіб, три з яких – обов’язково мають бути представниками ДБР. Ще два члени Комісії можуть бути як від ДБР, так і від інших державних органів чи громадських об’єднань», – ідеться в повідомленні.

Тож громадське об’єднання має до 24:00 6 лютого подати до ДБР таку інформацію:

1) рішення керівного органу (для громадського об’єднання) про висування кандидата до складу Комісії;

2) заяву кандидата про згоду на участь у роботі Комісії та згоду на обробку персональних даних відповідно до законодавства;

3) копію паспорта громадянина України;

4) автобіографію кандидата, в якій зазначаються прізвище, ім’я та по батькові (у разі наявності), число, місяць, рік народження, громадянство, відомості про освіту, трудову діяльність, посаду, місце роботи, громадську діяльність (у тому числі на виборних посадах), членство у політичних партіях (у тому числі в минулому), відомості про наявність чи відсутність судимості, контактний номер телефону та адреса електронної пошти;

5) копію (копії) документа (документів) про освіту;

6) мотиваційний лист кандидата, в якому зазначаються особисті підстави для участі у роботі Комісії, а також повідомляється адреса електронної пошти для надсилання повідомлень державним органом.

Матеріали можна надсилати на електронну адресу: press.dbr@gmail.com

Хто увійде до складу конкурсних комісій, визначатиме Комітет з відбору представників громадських об’єднань шляхом голосування.

До речі, для включення кандидатур до складу двох конкурсних комісій в Бюро ГО мають відповідати низці вимог:

– наявність державної реєстрації громадського об’єднання не пізніше, ніж за 24 місяці до дня оприлюднення повідомлення про проведення відбору представників громадських об’єднань до складу Комісії;

– наявність статусу юридичної особи;

– здійснення статутної діяльності, пов’язаної з правоохоронною та/або правозахисною сферами за період не менш як 24 місяці до дня подання заяви.

Також ДБР затверджено вимоги до кандидата від ГО:

– є громадянином України;

– має вищу юридичну освіту;

– володіє державною мовою;

– є визнаним фахівцем у сфері правоохоронної діяльності або експертом з питань права;

– має бездоганну ділову репутацію, високі професійні та моральні якості.

Не може бути кандидатом особа, яка:

– визнана судом недієздатною чи обмежено дієздатною;

– має не погашену чи не зняту в установленому законом порядку судимість за вчинення злочину;

– згідно із вироком суду позбавлена права обіймати відповідні посади;

– за рішенням суду визнана винною у вчиненні кримінального правопорушення;

– піддавалася адміністративному стягненню за корупційне правопорушення протягом останнього року до дня подання документів;

– є державним службовцем або посадовою особою місцевого самоврядування;

– є членом політичної партії;

– є народним депутатом України або депутатом місцевої ради.

Нагадаємо, при ДБР формуватиметься раз на рік Рада громадського контролю, яка матиме своїх представників у дисциплінарній комісії ДБР.

Закон і Бізнес