Закон і Бізнес


Юрфірми закликали профінансувати опалення КНУ


18.01.2018 15:05
26508

Проблеми Київського національного університету ім. Т.Шевченка з оплатою житлово-комунальних послуг, через які студентів ВНЗ було переведено на дистанційне навчання, запропонувала вирішити одна з українських юридичних фірм.


В «Ілляшев та Партнери» зголосилися покрити частину поточних витрат університету на опалення, щоб студенти юридичного факультету продовжували навчання на денній формі, а також закликали інші провідні компанії підтримати цю ініціативу, передає «Закон і Бізнес».

«У нашій компанії працюють десятки фахівців, для яких Київський національний університет імені Тараса Шевченка є alma mater. Ми не могли стояти осторонь, почувши інформацію про те, що студенти юридичного факультету КНУ переведені на дистанційне навчання через недостатню температуру в навчальних приміщеннях. Ми готові покрити частину поточних витрат університету на опалення, щоб студенти юридичного факультету продовжували навчання на денній формі, а не дистанційно, і закликаємо інші провідні компанії підтримати нашу ініціативу», – заявив Михайло Ілляшев, керуючий партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери».

При цьому у компанії також готові в поточному році виділити кошти на програму енергозаощадження для поліпшення теплопостачання приміщень університету, «щоб температура в корпусі була достатньою для комфортного навчання, та щоб подібні ситуації надалі ніколи не виникали».

Раніше ЗМІ повідомили, що студенти університету переведені на дистанційне навчання до 28 лютого 2018 року через проблеми вищого навчального закладу з оплатою житлово-комунальних послуг. Згодом КНУ імені Тараса Шевченка спростував інформацію про наявність заборгованості за опалення приміщень і заявив, що зміна графіка навчання була затверджена Ректоратом за зверненням Студентського парламенту з проханням під час формування графіка навчального процесу на 2017/2018 навчальний рік зменшити перебування студентів у навчальних корпусах у холодний зимовий період.

Закон і Бізнес