Закон і Бізнес


У конкурсі адвокатів до БПД перевірятимуть їхні дані в ЄРАУ


17.01.2018 12:46
5859

В Національній асоціації адвокатів України ініціюють обов’язкову перевірку даних кандидатів на конкурс з відбору адвокатів до реєстру БПД у Єдиному реєстрі адвокатів України.


Відповідне рішення прийнято на позаплановому засіданні Комітету з питань безоплатної правової допомоги НААУ, передає «ЗіБ».

Так, після відповіді Координаційного центру з надання правової допомоги щодо непрозорості конкурсу з відбору адвокатів до реєстру БПД, у НААУ прийняли рішення розробити механізм, щоб не допускати до адвокатської діяльності та надання безоплатної правової допомоги осіб, які не перебувають в ЄРАУ, та тих, які отримали свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю від неповноважного органу.

Згідно з повідомленням НААУ, насамперед ідеться про членів нелегітимної Ради адвокатів м. Києва.

«РАУ неодноразово інформувала усі державні органи, в тому числі правоохоронні і судові, про діяльність неповноважного органу у місті Києві, який перебрав на себе функції органу адвокатського самоврядування. У зв’язку з тим, що при проведенні конкурсу знову виявлено цю проблему, на підставі Меморандуму про співпрацю між Міністерством юстиції та НААУ, Комітету з питань БПД доцільно проінформувати Міністерство юстиції і зокрема Координаційний центр про діяльність цього неповноважного органу, а також запропонувати внести зміни до Положення про конкурс, які б передбачили обов’язковість перевірки даних про адвокатів у ЄРАУ», – наголосив керівник секретаріату НААУ Вадим Красник.

При цьому, якщо ж у конкурсної комісії виникнуть сумніви щодо деяких осіб, їй слід звернутися до НААУ для перевірки їхніх документів і лише після цього приймати відповідне рішення про залучення таких адвокатів до надання БПД, зазначив В.Красник.

За інформацією НААУ, представники Ради адвокатів міста Києва неодноразово писали заяви про скоєні злочини в зв’язку з видачею нелегітимних документів

Закон і Бізнес