Закон і Бізнес


Кабмін змінює процедуру підготовки нормативно-правових актів


09.01.2018 14:23
5250

Уже в першому кварталі 2018 року можна очікувати ухвалення нового Регламенту Кабінету Міністрів України, відповідно до якого усі міністерства і відомства готують та погоджують проекти нормативно-правових актів.


«Ми працюємо над проектом нового Регламенту Кабінету Міністрів, щоб вдосконалити процедуру прийняття рішень», – заявив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на Урядовий портал.

«Зараз цей процес відбувається так: відомство розробляє проект акта та надсилає його на погодження, у відповідь отримує правки та зауваження інших відомств. Чиновники працюють з вже готовим нормативно-правовим актом, і дискусія часто відбувається виключно між юридичними особами. Ми хочемо удосконалити цей механізм», – пояснив О.Саєнко.

На погляд чиновника, кожна ініціатива має бути розроблена відкрито, пройти всі процедури аналізу політики, консультацій з основними учасниками того чи іншого ринку. Потім має відбутись політичний діалог, і тільки після цього починається етап розробки нормативно-правового акта.

«Я розраховую на його прийняття в першому кварталі 2018 року. Ми хочемо винести прийняття політичних рішень на перший план, а підготовку нормативно-правових актів зробити більш технологічним процесом, який буде здійснюватися в електронному вигляді, можливо, навіть в самому Секретаріаті Кабінету Міністрів або в Міністерстві юстиції», – сказав Міністр.

Закон і Бізнес