Закон і Бізнес


ВККС вирішить, куди перевести суддів ВСУ і вищих судів


22.12.2017 09:02
7230

Вища кваліфікаційна комісія суддів України здійснює «підготовчі заходи для розгляду питання про переведення суддів» Верховного Суду України та вищих спеціалізованих судів після припинення діяльності цих судів.


Про це повідомляє прес-служба ВККС, передає «ЗіБ».

Як зазначають у ВККС, це питання розглядається у зв’язку зі зверненнями суддів ВСУ, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищого господарського суду України, Вищого адміністративного суду України.

Комісія при цьому повідомила, що ч.3 ст. 82 Закону«Про судоустрій і статус суддів» (№1402-VIII) передбачено, що переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.

ВККС зазначає, що питання переведення «вирішуватиметься відповідно до статті 53 Закону та з урахуванням всіх істотних обставин».

Нагадаємо, згідно з п. 7 розділу ХII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону з дня початку роботи Верховного Суду, ВСУ, ВСС, ВГС, ВАС припиняють свою діяльність та ліквідуються у встановленому законом порядку.

15 грудня цього року розпочав роботу Верховний Суд, утворений у порядку та складі, що визначені Законом, та набрало чинності відповідне процесуальне законодавство.

Учора, 21 грудня не відбувся Пленум ВСУ, на якому планувалося розглянути питання припинення діяльності ВСУ і ліквідації, оскільки було лише 9 суддів, а для кворуму потрібно 10. 

Закон і Бізнес