Закон і Бізнес


РАУ запропонували розділити адвокатуру на 27 регіональних палат


14.12.2017 11:33
9788

З перших хвилин засідання Ради адвокатів України обговорення розгорнулося навколо двох висновків європейських експертів щодо законопроекту про адвокатуру, розробленого Радою з питань судової реформи.


Авторами першого висновку стали два експерти, особи яких викликали обурення українських адвокатів, передає журналіст видання «Закон і Бізнес». Про одного експерта інформації, доступної для громадськості, практично немає, і навіть у Литві, звідки родом експерт, він не відомий. Другий експерт неодноразово звинувачувався в численних правопорушеннях.

У першому висновку ці експерти зійшлися на думці про необхідність розділити адвокатуру на 27 регіональних палат, а також вказали на недорозвиненість адвокатських органів самоврядування.

У НААУ, РАУ підготували критичні зауваження на висновок експертів. Після обробки цих зауважень представники Ради Європи підготували другий висновок, який також містить численні похибки. Органи адвокатського самоврядування отримали документ у день, коли вони повинні представляти свої заперечення.

Закон і Бізнес