Закон і Бізнес


ДСАУ і її теруправління перевірять технічні засоби безпеки у судах


07.12.2017 15:53
16613

ДСАУ та її територіальні управління мають терміново здійснити перевірку наявності та технічного стану, а в разі відсутності закупівлю спеціального обладнання для забезпечення охорони судових установ, суддів, працівників апаратів судів.


Про це йдеться в рішенні Ради суддів України, передає журналіст видання «Закон і Бізнес».

Під час розгляду питання охорони голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк повідомив, що на посаду керівника Служби судової охорони є 3 кандидати. При цьому він зазначив, що Вища рада правосуддя у квітні 2017-го призначила керівника Служби судової охорони, однак він не приступив до виконання своїх обов’язків.

«Можливо, завтра внесу подання до Вищої ради правосуддя про призначення нового керівника Служби судової охорони та звільнення того, який був призначений у квітні», – проінформував очільник ДСАУ.

Крім того, він повідомив: нині зарплатний фонд сформований під 9,5 тис. охоронців. Тобто коли розпочне роботу ССО, за словами З.Холоднюка, навіть у невеликому суді буде 2 охоронці.

За інформацією керманича ДСАУ, 22 грудня планується зібрати начальників територіальних управлінь ДСА, щоб обговорити питання інвентаризації технічних засобів безпеки.

Заслухавши інформацію З.Холоднюка, РСУ вирішила:

1. Звернутися до голови Національної поліції України та командувача Національної гвардії України з вимогою забезпечити безпеку судових установ, суддів, працівників апаратів судів та вжити заходи щодо усунення загрози безпеки суддів.

2. Голові Державної судової адміністрації в термін до 15 грудня 2017 року внести до Вищої ради правосуддя подання про призначення нового керівника Державної установи «Служба судової охорони».

3. Звернутися до Вищої ради правосуддя щодо термінового призначення керівника Державної установи «Служба судової охорони» з метою термінового створення підрозділу «Служба судової охорони» та затвердження Положення про Службу судової охорони.

4. Державній судовій адміністрації України та її територіальним управлінням терміново здійснити перевірку наявності та технічного стану, а у разі відсутності, закупівлю спеціального обладнання (ручних металошукачів, металевих рамок, відеокамер) для забезпечення охорони судових установ, суддів, працівників апаратів судів. Відповідальність за виконання вказаного пункту покласти на Державну судову адміністрацію України та керівників судів.

5. Головам судів, начальникам територіальних управлінь ДСА, керівникам апарату судів забезпечити фактичне використання ручних металошукачів, металевих рамок, відеокамер для перевірки відвідувачів судів. Відповідальність за виконання вказаного пункту покласти на територіальні управління Державної судової адміністрації України, голів та керівників апаратів судів.

6. Державній судовій адміністрації України розробити Правила безпеки суду у строк до 20 січня 2018 року. Відповідальність за виконання вказаного пункту покласти на Державну судову адміністрацію України.

Закон і Бізнес