Закон і Бізнес


Судді Білопільщини проти приєднання до Сумського окружного суду


05.12.2017 11:12
5342

У Білопільському районному суді Сумської області збори суддів визнали «неприйнятною» пропозицію ДСАУ щодо утворення Сумського окружного суду на базі Сумського, Білопільського, Краснопільського та Лебединського районних судів.


Таке рішення збори суддів Білопільського районного суду Сумської області прийняли 28 листопада 2017 року, передає «Закон і Бізнес».

При цьому вони запропонували для оптимізації видатків державного бюджету та забезпечення доступу до правосуддя створити Білопільський окружний суд Сумської області, територіальна юрисдикція якого поширюватиметься на м. Білопілля, м. Ворожба та Білопільський район Сумської області.

У повідомленні зазначено, що збори суддів Білопільського районного суду, порядком денним яких стало обговорення заходів Державної судової адміністрації України щодо підготовки до реорганізації, ліквідації окремих місцевих судів та утворення нових місцевих окружних судів, було скликано на виконання п. 7.2.8 Рішення XIV з’їзду суддів України від 13 листопада 2017 року.

Про позицію ДСАУ та думки суддів щодо укрупнення судів докладніше – в матеріалі «До укрупнених – на перепряжних».

Закон і Бізнес