Закон і Бізнес


ВККСУ шукає 21 суддю інтелектуального суду


01.12.2017 17:56
5784

Відсьогодні триває прийом документів на посади суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності. Вакантних посад усього 21.


Як зазначено на сторінці Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, документи прийматимуть 15 календарних днів, починаючи з 1 грудня 2017 року, передає «Закон і Бізнес».

Документи для участі в конкурсі на зайняття вакантних посад суддів ВСІВ кандидати на посаду судді мають подати поштою за адресою: 03109, м. Київ, вул. Механізаторів, 9, з додержанням затверджених рішенням Комісії від 30 вересня 2017 року Умов проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів ВСІВ. Документи для участі у конкурсі в інший спосіб (особисте подання, електронною поштою тощо) приймати не будуть.

Суддею ВСІВ може бути особа, яка відповідає вимогам до кандидатів на посаду судді, за результатами кваліфікаційного оцінювання підтвердила здатність здійснювати правосуддя у ВСІВ, а також відповідає одній із таких вимог:

– має стаж роботи на посаді судді не менше 3 років;

– має досвід професійної діяльності представника у справах інтелектуальної власності (патентного повіреного) щонайменше 5 років;

– має досвід професійної діяльності адвоката щодо здійснення представництва в суді у справах щодо захисту прав інтелектуальної власності щонайменше 5 років;

– має сукупний стаж (досвід) роботи (професійної діяльності) відповідно до визначених законом вимог, щонайменше 5 років.

Нагадаємо, раніше експерти зазначили, що поза конкурсом можуть опинитися правники, які працюють у сфері інтелектуальної власності, але не ставили собі за мету отримання адвокатських свідоцтв, науковці тощо. Докладніше – в статті «Почали з недоліків».

Закон і Бізнес