Закон і Бізнес


Уперше за історію незалежної України Головою ВС стала жінка


30.11.2017 13:48
23798

Пленум Верховного Суду сьогодні обрав Головою ВС Валентину Данішевську. За неї віддали голоси 67 суддів ВС.


Як повідомляє журналіст «ЗіБ», за Аркадія Бущенка судді ВС віддали 12 голосів, за Володимира Кравчука – 21 голос. 11 суддів не підтримали жодного кандидата.

Довідка «ЗіБ»

Валентина Данішевська народилася у м. Запоріжжя.

У 1983 році закінчила Одеський державний університет ім.І.Мечникова за спеціальністю «Правознавство». Із вересня 1987 року до січня 1992 року працювала головним арбітром арбітражу Управління торгівлі Запорізького облвиконкому.

Постановою Верховної Ради від 7.07.1992 призначена арбітром арбітражного суду Запорізької області, постановою ВР від 21.06.2001 В.Данішевську було звільнено з посади судді за власним бажанням.

З 2003-го має право на зайняття адвокатською діяльністю.

З 2001 року – директор Центру комерційного права.

Данішевська В.І. нагороджена Почесною грамотою Верховної Ради України за активну участь у підготовці законодавчих актів, спрямованих на розвиток підприємництва в Україні, Грамотою Державної регуляторної служби України за вагомий внесок у реалізацію державної регуляторної політики та дерегуляції господарської діяльності, активну громадську позицію.

 

Нагадаємо, 15 грудня 2017 року визначено днем початку роботи Верховного Суду.

З початком роботи ВС набере чинності процесуальне законодавство. Нерозглянуті касаційні скарги, заяви, клопотання, подані до Верховного Cуду України, ВССУ, ВГСУ, ВАСУ, буде передано до відповідних касаційних судів у складі ВС: Касаційного адміністративного суду; Касаційного господарського суду; Касаційного кримінального суду; Касаційного цивільного суду. Окрім того, у складі ВС діятиме Велика Палата ВС.

До ВС за результатами конкурсу призначено 113 суддів. До складу кожного касаційного суду входять судді відповідної спеціалізації. У кожному касаційному суді будуть створені судові палати з розгляду окремих категорій справ.

Відповідне рішення про дату початку роботи Верховного Суду прийнято його Пленумом 30 листопада 2017 року і буде опубліковано на веб-порталі судової влади та в газеті «Голос України».

Закон і Бізнес