Закон і Бізнес


Кабмін хоче змусити водіїв віддавати права поліцейським


14.11.2017 14:29
10345

Покарання за перевищення швидкості більш ніж на 10 км/год, позбавлення прав за залишення місця ДТП, і обов’язок передавати права поліцейським у руки, – лише деякі зі змін до КУпАП, які передбачені в урядовому проекті закону.


Урядовий проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху» зареєстровано сьогодні у Верховній Раді за №7286, повідомляє «ЗіБ».

Зокрема, документом пропонується встановити адміністративну відповідальність за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 10 км/год (сьогодні – 20 км/год).

А от перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 50 км/год тягнутиме вже накладення штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (сьогодні 30).

За залишення водіями транспортних засобів, іншими учасниками дорожнього руху на порушення встановлених правил місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні, тягнутиме накладення штрафу в розмірі 200 (замість 15) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк шість місяців (сьогодні такого покарання не передбачено), або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

Якщо раніше відповідно до ст. 126 КУпАП водіїв карали за непред’явлення для перевірки посвідчення водія та інших документів, то за пропозицією Кабміну в разі ухвалення закону водіїв каратимуть за те, що вони «не передали» цих документів. Тобто показати права буде вже недостатньо.

Закон і Бізнес