Закон і Бізнес


В інтересах орендодавця


Фото: stopcor.org

№41 (1339) 28.10—03.11.2017
6695

В Апеляційному суді Кировоградської області занепокоєні, тим, що борці із корупцією намагаються втрутитися у розгляд конкретних цивільних справ. Прикриваючись патріотичними гаслами, активісти намагаються схилити Феміду на бік інтересів певних приватних осіб.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі установи, у провадженні колегій судової палати в цивільних справах перебуває понад 20 цивільних справ за позовами суб’єкта господарювання до фізичних осіб-орендодавців та нового орендаря про визнання договорів недійсними та поновлення їх із попереднім орендарем.

Упродовж 3 днів поспіль, коли розглядали ці справи, відповідачі із залученням ГО «Стоп корупції» розгорнули несанкціонований пікет під будівлею суду. Організатори акції, в якій взяли участь близько 50 активістів, у гучномовці виголошували образи в бік суддів, звинувачували їх у корупції та потуранні рейдерським захопленням землі. Більше того, активісти разом із журналістами інформаційного порталу силоміць вдерлися до кабінету голови суду, вимагаючи надання коментарів.

Водночас, на адресу установи надійшло колективне звернення ГО «Стоп корупції», в якому конкретних суддів звинувачено у прийнятті незаконних рішень. Серед іншого, активісти попереджають, що «будуть вживати усіх можливих законних засобів для захисту прав та інтересів власників ділянок та добросовісного орендаря».

Судді вважають, що ГО «Стоп корупції» через критику суддів у ЗМІ, публічні необґрунтовані звинувачення у службових злочинах, погрози дисциплінарною та кримінальною відповідальністю, прямо втручаються в їх професійну діяльність. Про це законники повідомили Вищу раду правосуддя та Генерального прокурора задля вжиття заходів реагування.