Закон і Бізнес


Який ще Євросуд? Це Житомир! Адвокату пояснили її права


20.10.2017 14:26
7018

Керівництво СІЗО №8 в Житомирі, де утримуються журналісти, засуджені за технічне сприяння трансляції на Youtube телеканалу, підконтрольного бойовикам «ДНР», відмовляється завіряти доручення адвокату, використовуючи оригінальну аргументацію.


Про це розповіла адвокат засуджених до 9 років позбавлення волі журналістів Васильця і ​​Тимонина Олена Льошенко, передає «Закон і Бізнес».

«Третій день я воюю з начальством СІЗО №8 в Житомирі. Причина банальна. Керівництво СІЗО відмовляється завіряти доручення на представлення інтересів журналістів в інших процесах, що чітко передбачено законодавством (так, різних процесів попереду у нас ще багато), - написала вона на своїй сторінці в Facebook. - Тобто людина, що знаходиться в СІЗО, виявила бажання дати доручення, а їй відмовляють, посилаючись на якісь свої внутрішні нікому невідомі порядки».

На репліку адвоката про те, що це порушення права на захист і не відповідає Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практиці ЄСПЛ, була отримана відповідь: «Дівчино, якій ще Євросуд? Це Житомир!».

Як зазначає сторона захисту, журналісти були засуджені за сфальсифікованим звинуваченням за події, причетність до яких не була доведена.

Закон і Бізнес