Закон і Бізнес


Учасникам конкурсу до ВС підвищать зарплату. Не всім


15.08.2017 13:22
6605

Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням від 27 липня 2017 року визнала суддів, які брали участь у конкурсі на посаду судді Верховного Суду і, які, за результатами кваліфікаційного оцінювання, підтвердили здатність здійснювати правосуддя у відповідних касаційних судах у складі Верховного Суду та відповідно до пунктів 22, 24 розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів" мають право на отримання суддівської винагороди у розмірах, визначених зазначеним Законом.


Як повідомили у Державній судовій адміністрації України, визначені Законом посадові оклади застосовуються з наступного дня після прийняття рішення про проходження суддею кваліфікаційного оцінювання, повідомляє «Закон і Бізнес».

ДСА України своїм листом на апеляційні, місцеві спеціалізовані суди та територіальні управління Державної судової адміністрації України в областях, довела до відома судів, судді яких пройшли кваліфікаційне оцінювання, про необхідність у тижневий термін унести зміни до штатного розпису на 2017 рік та подати зміни на затвердження в установленому порядку.

На думку експертів, це не стосується нинішніх суддів ВСУ, які брали участь у конкурсі та отримали місце в остаточному рейтингу. Нагадаємо, що закон визначає нові посадові оклади у розмірі 75 прожиткових мінімумів (120 тис. грн) тільки для суддів Верховного Суду. Натомість, судді місцевих, апеляційних та вищих спеціалізованих судів (включаючи ті, що невдовзі будуть ліквідовані), таке право отримали. Так само, як і право на більш високий рівень винагороди, що братиметься для обчислення довічного грошового утримання у разі їх виходу у відставку.

Закон і Бізнес