Закон і Бізнес


Блокування Ширяївського райсуду у поліції вважають замовним


25.07.2017 15:07
4971

«Події, що мали місце в Ширяєвому, були мало схожі на конструктивну спробу впливу суспільства або участі жителів району в місцевому самоврядуванні або волевиявленні, а були, на жаль, більше схожі на замовні акції».


Про це УНІАН заявив радник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк, передає «Закон і Бізнес».

За його словами, минулого тижня, крім блокування суду в районному центрі Ширяєве, в населених пунктах Ширяївського району відбулася низка подій, пов'язаних з рейдерством і господарськими конфліктами, пов'язаними зі збиранням врожаю.

«Мало розбираючись у проблемах місцевої громади, активісти вдалися до насильницьких і хуліганських дій, які звелися до звичайного тиску на представників виконавчої влади і посадових осіб на користь однієї зі сторін кланово-олігархічної групи, яка бореться за вплив у районі», — заявив Р.Форостяк.

Він також додав, що для участі в цій акції було організовано доставлено «стурбованих громадян і побратимів» з інших районів області.

За його даними, частина людей, які пікетували суд, брали участь у якомусь справедливому, на їхню думку, розподілі врожаю пшениці, зібраного на площі майже в 1 тис. га в Ширяївському районі.

Р.Форостяк зауважив, напередодні за фактом блокування будівлі Ширяївського райсуду розпочато кримінальне провадження за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 296 (хуліганство), 376 (втручання в діяльність судових органів), 377 (погроза або насильство щодо судді) Кримінального кодексу. Також вирішується питання про внесення до ЄРДР відомостей про правопорушення, передбачене ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

«Крім того, до дій правоохоронців також є питання — за наказом керівництва розпочато службову перевірку дій особового складу підрозділів ГУ НП, задіяних в охороні громадського порядку, і щодо дотримання законності в районі», - зазначив Р.Форостяк та додав, що за фактом захоплення врожаю пшениці також ведуться слідчі дії.

Закон і Бізнес