Закон і Бізнес


В НААУ розповіли про знайдене у Радецького адвокатське свідоцтво


15.06.2017 13:21
6380

Оригінал свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, знайдений при обшуках у члена НАЗК Руслана Радецького, є доказом того, що видані до 2013 року документи не передавалися до КДКА м. Києва належним чином.


Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації адвокатів України, передає «Закон і Бізнес».

Зазначається, що в Єдиному реєстрі адвокатів України міститься інформація про адвоката Радецького Р.С., свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 3265 від 27.03.2008 року видане КМДКА від 27.03.2008 року на підставі рішення Київської міської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії 18-30-18.

«Наразі відомо, що адвокат м. Києва Руслан Радецький повернув оригінал свого свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю до Київської міської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури за адресою вул. Білоруська, 30. Оригінал документу знайдено при обшуках, які відбуваються сьогодні», — зазначили в НААУ.

Як заявляє Рада адвокатів м. Києва і Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія м. Києва, саме до КДКА м. Києва мали бути передані всі документи стосовно адвокатів столиці за минулі роки. Проте, від КМ КДКА жодного документу нові повноважні органи адвокатського самоврядування столиці не отримали. А знайдений оригінал свідоцтва адвоката Р. Радецького є доказом того, що документи не передавалися належним чином, наголошують в НААУ.

«Разом з тим, для того, щоб охарактеризувати правомірність отримання цього свідоцтва, ще не достатньо фактів. Сподіваємося, що документи, які були підставою для видачі такого свідоцтва, будуть далі досліджуватися в ході слідства. Наголошуємо на тому, що свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю було видано 2008 року, коли діяв інший закон «Про адвокатуру». З січня 2013 року на підставі нового профільного закону Рада адвокатів України веде Єдиний реєстр адвокатів України і відповідає як за достовірність даних реєстру, так і документів, на підставі яких відбувається реєстрація адвокатів у ЄРАУ», — пояснили у прес-службі НААУ.

Також зазначається, що з метою дотримання особливостей процесуального статусу адвоката, обшуки у Р. Радецького проводяться у присутності членів комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності при НААУ та Ради адвокатів м. Києва.

Закон і Бізнес