Закон і Бізнес


Cкільки коштів треба мати для перетину кордону, — карта


12.06.2017 10:19
8869

У представництві ЄС нагадали про вимоги конкретних держав до мінімальної суми грошей, які громадянин України повинен мати з собою при перетині кордону, а також документів, що доводять наявність коштів до існування.


Відповідна інтерактивна карта оприлюднена у рамках проекту «Просування реформ в регіони», що виконується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій, передає «Закон і Бізнес».

Щоб дізнатися базову суму необхідних коштів для країни, потрібно клікнути на неї або на її назву на карті. Для отримання більш детальної інформації потрібно перейти за посиланням, яке також з’являється після кліку.

Зокрема, для перебування в Німеччині мандрівникові знадобиться 45 євро на день, в Швейцарії — 91 євро, а для відвідування Чехії — 40 євро. Серед менш вимогливих: Латвія — 14 євро, Фінляндія — 30 євро на день, Нідерланди — 34 та Угорщина — 3,2 євро.

В Люксембурзі сума визначається індивідуально. У зв’язку з цим, особлива увага приділяється меті візиту і тому, де іноземець планує зупинитись.

Карта оновлюється. Актуальний варіант можна переглянути тут.

Як відомо, безвізовий режим між Україною та країнами ЄС діє з 11 червня 2017 року.

Закон і Бізнес