Закон і Бізнес


Максимально відкриті


№22 (1320) 03.06—09.06.2017
8327

За результатами моніторингу було визначено найкращі веб-сайти судової влади. До лідерів увійшли: Вінницький апеляційний адміністративний суд, АСК і КААС, а також апеляційні суди Житомирської та Рівненської області.


Такі результати моніторингу веб-сайтів судів у 2016 році були презентовані у столиці, передає «Закон і Бізнес».

Згідно з оприлюдненими даними дослідження, проведеного ГО «Інститут розвитку регіональної преси», щодо веб-сайтів судів вищого (включаючи Конституційний та Верховний) та апеляційного рівнів, сайт ВААС другий рік поспіль посів перше місце серед 47 з позитивною динамікою відкритості майже 85%.

Визнано найефективнішою організацію роботи веб-ресурсу установи щодо оперативності його наповнення та висвітлення необхідної інформації, зручність та комфортність у користуванні та доступність викладу для сприйняття даних відвідувачами.

На другому місці — веб-сайт Апеляційного суду м.Києва (74,6%), а замикають чільну трійку їхні колеги з Житомирської області (72,6%). Прикметно, що в першому десятку лише одна установа касаційного рівня — Вищий адміністративний суду (8-а позиція з показником відкритості 65%).

Дослідження проводилось у рамках проекту «Сприяння прозорості влади: моніторинг відкритості веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, судів та місцевих органів влади України». Такі дослідження проводяться вже 7 років поспіль, а 2 останні — ведеться аналіз сайтів судів.