Закон і Бізнес


Пенсійний фонд орендуватиме держмайно за 1 гривню на рік


20.04.2017 10:24
3927

Органи ПФУ орендують державну нерухомість за кошти солідарної системи державного пенсійного страхування. Тому, для зменшення адміністративних видатків, річна орендна плата для них становитиме 1 гривню.


Такі зміни до Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу були внесені на засіданні Кабінету Міністрів, передає «Закон і Бізнес».

Розрахунок орендної плати за державне майно врегульовано постановою КМУ від 4 жовтня 1995 року № 786, якою передбачено механізм сплати за оренду нерухомого майна, яким користуються державні підприємства, організації та їхні структурні підрозділи.

Цією ж постановою визначено, що розмір річної орендної плати для організацій, які утримуються за рахунок державного бюджету, державними та комунальними закладами соціальної сфери, які утримуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, або яким надається фінансова підтримка з державного бюджету — становить 1 гривню.

Водночас, адміністративні витрати, пов’язані з виконанням функцій Пенсійного фонду України, здійснюються відповідно до закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» за рахунок коштів, які формуються з надходжень до солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, і не входять до складу державного бюджету.

Тому така орендна плата для ПФУ встановлена з метою однакового застосування законодавства з питань оренди держмайна та недопущення використання коштів системи пенсійного страхування на невластиві для неї видатки.

Закон і Бізнес