Закон і Бізнес


Кабмін визначив, як за 3 роки скасувати всі радянські акти


13.04.2017 09:39
15498

Протягом 6 місяців припиняють дію всі підзаконні акти, протягом 1 року – втрачають чинність всі закони УРСР та СРСР, які нині діють на території України, а впродовж 3 років – скасовуються всі кодифіковані акти радянських часів.


Як повідомляє прес-служба Мін`юсту, такий порядок визначений у підтриманому Кабміном проекті закону «Про визнання такими, що втратили чинність, актів органів державної влади і управління УРСР та Постанови Верховної Ради від 12 вересня 1991 року «Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства СРСР», передає «Закон і Бізнес».

«Даний законопроект ми одразу направимо до парламенту і проситимемо депутатів, щоб вони вже у травні проголосували за цей документ», — заявив під час засідання Уряду міністр юстиції Павло Петренко.

При цьому він запевнив, що визначених проміжків часу цілком достатньо для розробки нормативно-правової бази, яка має замінити скасоване законодавство.

10 березня 2017 року Кабмін у рамках «дерегуляційного дня» схвалив постанову та два розпорядження щодо скасування понад 120 нормативно-правових актів, які не відповідають вимогам чинного законодавства або втратили свою актуальність. Минулого року в результаті дерегуляції були скасовані 360 актів. 

Закон і Бізнес