Закон і Бізнес


Легалізувати азартні ігри та видобуток бурштину можуть вже у 2018 році


10.04.2017 15:56
5242

Задля сприяння додатковим надходженням до державного бюджету у вигляді податків, в Україні планують легалізувати видобуток бурштину та азартні ігри не пізніше ніж у 2018 році. Також можуть переглянути спрощену систему оподаткування.


Про це ідеться у Меморандумі про економічну і фінансову політику, підписаному між Україною та Міжнародним валютним фондом, текст якого оприлюднив Мінфін, передає «Закон і Бізнес».

У розділі щодо фіскальної політики одним із заходів для збільшення надходжень до держбюджету визначено легалізацію незаконних зараз видів діяльності.

«Ми легалізуємо видобуток бурштину та азартні ігри, що сприятиме додатковим надходженням до бюджету, не пізніше ніж у 2018 році», — зазначено у документі.

Ще одним заходом для підвищення податкових надходжень задекларовано перегляд спрощеної системи оподаткування.

«Ми значно посилимо вимоги до режиму спрощеного оподаткування, який створює суттєву прогалину в нашій системі оподаткування, з 1 січня 2018 року. Ми будемо також утримуватися від запровадження пільгового оподаткування – за винятком місцевих податків на майно - для компаній, які працюють в індустріальних зонах. Для того, щоб ми ефективно проводили гармонізацію обліку та платежів єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб, ми представимо до Верховної Ради проекти законів для прийняття до кінця квітня 2017 року», — говориться у Меморандумі.

Нагадаємо, легалізувати видобуток бурштину Верховна Рада намагалася ще минулого року, а от згідно діючих норм ККУ, зайняття гральним бізнесом загрожує штрафом від 10 до 40 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Закон і Бізнес