Закон і Бізнес


В поліції розповіли подробиці вбивства адвоката у Рівненській області


03.04.2017 12:09
5024

1 квітня у місті Дубно Рівненської області було вбито адвоката Віту Шаблій та тяжко поранено її чоловіка. У поліції зазначають, що причетним до вчинення злочину може бути старший син чоловіка від першого шлюбу.


Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Рівненській області, передає «Закон і Бізнес».

«1 квітня, близько 20-ї години до поліції надійшло повідомлення зі станції швидкої медичної допомоги м. Дубно, що у приватному будинку на вулиці Жуковського поранено чоловіка. Поліцейські, які виїхали за викликом, виявили на місці події мертвою 43-річну жінку. Її 55-річного чоловіка з вогнепальним пораненням госпіталізували до лікарні», — повідомляють правоохоронці.

Як пише «Рівне Вечірнє», стріляли в адвоката та кандидата на посаду міського голови міста Дубно на минулих виборах Віту Шаблій. Під час стрілянини також поранили її чоловіка — В`ячеслава Чайку, який кілька днів у 2014 році очолював УМВС у Рівненській області, а також подавав свою кандидатуру на посаду глави Нацполіції.

Як повідомили у поліції, причетним до вчинення цього злочину може бути старший син В.Чайки від першого шлюбу Ігор. Після розлучення між 55-річнним чоловіком і його колишньою дружиною з дітьми складалися напружені та неприязні відносини. За попередньою версією син чотири рази влучив у батька з вогнепальної зброї та вбив його дружину. У ході проведення огляду місця події поліцейські вилучили гільзи від пістолета.

Як повідомляє УНН, Ігор Чайка — працівник прокуратури Тернопільської області. Наразі його затримано.

За цим  фактом розпочато досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Віта Шаблій з 1995 до 2002 року працювала на посадах секретаря судового засідання та консультанта Дубенського міськрайонного суду. У 2002 році була юрисконсультом Дубенського цукрового заводу, у 2002-2008 роках працювала помічником судді Дубенського міськрайонного суду, а з 2008 року стала адвокатом.

Закон і Бізнес