Закон і Бізнес


Названі ТОП-3 незвичайних страхових випадків з українськими туристами


20.03.2017 15:46
16059

Транспортні засоби, тварини і екстремальні розваги стали причиною найбільш незвичайних звернень українських туристів до страхових компаній. Страховики нагадують, що за кордом не слід нехтувати навіть простими правилами безпеки.


Добірку з незвичайним випадків, які відбувалися з українськими туристами в 2016 році зібрали  співробітники асистуючої компанії «Коріс Україна», передає «Закон і Бізнес».

Як зазначили у компанії, в ТОП-3 незвичайних звернень немає традиційних ГРВІ, інфекційних захворювань та гастроентерологічних проблем. Зате в них задіяні: транспортні засоби, тварини і екстремальні розваги. Отже, в трійку нестандартних страхових випадків за підсумками 2016 року увійшли наступні:

- Чоловік 34х років прогулювався в Центральному парку в Нью-Йорку з бутербродом у руці (був це гамбургер, чізбургер або хот-дог — достеменно невідомо), де і зазнав нападу з боку білки. Маленький рудий гризун, за словами туриста, зазіхнув на його бутерброд. Чоловік не хотів віддавати свій обід без бою, в результаті чого був вкушений за палець. Потерпілому довелося звернутися в медичний заклад, де йому була надана перша невідкладна допомога і введена протиправцева сироватка. Витрати за прийом у відділенні швидкої допомоги (emergency room) склали 1928 доларів.

У компанії нагадують: не треба намагатися годувати білок в Центральному парку в Нью-Йорку — це дороге задоволення. Насправді підгодовувати диких звірів небезпечно в будь-якій точці світу. Випадки з участю тварин – це не така вже рідкість.

- Чоловік 54х років перебував у Лондоні, переходив дорогу на червоне світло для пішоходів і був збитий двоповерховим автобусом. Застрахований був госпіталізований і через травми введений в штучну кому. Витрати склали круглу п'ятизначну суму в британських фунтах.

Як зауважили в компанії, не варто забувати про правила дорожнього руху, а також бути вдвічі уважнішими в країнах з лівостороннім рухом. На жаль, транспорт залишається досить частим винуватцем самих різних травм для туристів. Крім ДТП за участю автомобілів і автобусів, дуже часто нещасні випадки трапляються в країнах Азії з участю місцевих транспортних засобів – тук-туків. Також у групі ризику в усьому світі знаходяться пасажири мотоциклів та мопедів.

- Чоловік 45 років перебував на відпочинку в Індії, а саме - на Гоа. Під час купання в Аравійському морі на нього наїхав водний квадроцикл. На щастя, зіткнення обійшлося без серйозних травм для плавця, який отримав розсічення м'яких тканин лобної ділянки голови. Витрати за надання медичної допомоги склали 1550 рупій (близько 25 доларів).

Страховики попереджують: екстремальний відпочинок – це ризик не тільки для тих, хто ним займається, але і для оточуючих. Звичайні квадроцикли, на яких туристи так люблять їздити на різноманітні сафарі, також є дуже травмонебезпечними і щорічно призводять до сотень страхових випадків.

Закон і Бізнес