Закон і Бізнес


Чи існують в Україні об’єктивні рейтинги юридичних компаній


03.03.2017 18:09
5396

В Україні бракує рейтингів, заснованих на об’єктивних даних. Є схожі продукти, які нажаль не долають цінового порогу рейтингових видань. Рейтинг ЮФ за фінансовими показниками, взятими у податкової, також не має сенсу з огляду очевидну недостовірність.


Про це в інтерв’ю виданню «Закон і Бізнес» розповіла радник з комунікацій Асоціації правників України Ірина Химчак.

За її словами, рейтинг повинен відбирати тільки ті юридичні фірми, які конкурують між собою за однаковий тип клієнтів. Порівнювати фірму, яка продає послуги судового захисту в кримінальних справах, і фірму, котра представляє інтереси іноземних банків у транзакціях на міжнародних ринках капіталів, не має сенсу і практичної користі ні для споживачів юридичних послуг, ні для самих фірм.

«В Україні бракує рейтингів, заснованих на об’єктивних даних. Є схожі продукти. Існують списки M&A проектів у Thomson Reuters та Mergermarket, однак за останні кілька років українські M&A-проекти настільки незначні, що не долають цінового порогу цих рейтингових видань. Проекти юридичних фірм складає СEE Legal Meters, проте і там ранжування відсутнє», — розповіла І.Химчак.

Крім того вона зазначила, що рейтинг юридичних фірм за фінансовими показниками, взятими в органах фіскальної служби, проводити також не має сенсу з огляду на його очевидну недостовірність.

Повний текст інтерв’ю з Іриною Химчак щодо підходів, які необхідно використовувати власникам юридичних компаній для залучення нових клієнтів та втримання наявних читайте у новому номері «Закон і Бізнес».

Закон і Бізнес