Закон і Бізнес


Затягування із Законом про ВРП обернеться безкарністю суддів, — ВРЮ


19.12.2016 10:47
5243

Вища рада юстиції закликає ВРУ невідкладно ухвалити Закон «Про Вищу раду правосуддя», адже трирічний строк притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, які дискредитували судову систему в період Євромайдану, спливає за два місяці.


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомила прес-служба ВРЮ.

Зокрема повідомляється, що ВРЮ не може в повній мірі реалізовувати свої повноваження, і починаючи від жовтня 2016 року зупинила розгляд дисциплінарних справ щодо суддів.

«Подальше затягування із прийняттям Закону, який був внесений на розгляд Верховної Ради ще у вересні 2016 року,  обернеться безкарністю суддів, які приймали рішення в період Революції гідності з листопада 2013 року по лютий 2014 року та своїми діями дискредитували судову систему, адже законодавством передбачений трирічний строк для притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності, який спливає у грудні 2016 року – лютому 2017 року», — говориться у повідомленні.

Від прийняття зазначеного Закону залежить також вирішення проблеми кадрового дефіциту в судах, оновлення суддівського корпусу, вжиття заходів для забезпечення незалежності суддів тощо.

Як прокоментував заяву голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк: «У разі подальшого зволікання із прийняттям Закону «Про Вищу раду правосуддя» існує великий ризик того, що кричущі порушення, допущені окремими суддями, у тому числі під час Революції Гідності, залишаться без належної правової оцінки, а винні не понесуть за свої дії справедливого покарання. Вища рада юстиції закликає Верховну Раду невідкладно розглянути та ухвалити проект Закону «Про Вищу раду правосуддя» у другому читанні».

Закон і Бізнес