Закон і Бізнес


Склали присягу судді, призначені у перехідний період реформи


16.12.2016 10:54
11549

У присутності Президента, присягу склали судді, які були призначені на посаду у перехідний період судової реформи.


Про це повідомила прес-служба глави держави, передає видання «Закон і Бізнес».

За даними Ради суддів України, через звільнення значної кількості старих суддів має місце недоукомплектація судів різних інстанцій, що унеможливлює їх ефективну роботу.

Глава держави звернув увагу новопризначених суддів на те, що зараз наша країна переживає якісно новий період свого розвитку, а її громадяни особливо гостро потребують захисту правди, справедливості, чесного і справедливого суду. Президент зазначив, що на суддів, які сьогодні приведені до присяги, покладається величезна відповідальність.

Також Петро Порошенко висловив сподівання, що законопроект «Про Вищу раду правосуддя» буде доопрацьовано з врахуванням зауважень і ухвалено вже наступного тижня.

Ще одним пріоритетом Президент назвав розроблений Радою з питань судової реформи та підтриманий Венеціанською комісією законопроект «Про Конституційний Суд України», який встановлює конкурсні процедури відбору суддів Конституційного Суду, запроваджує новацію – інститут конституційної скарги. Не менш важливим, на думку Петра Порошенка, є доопрацювання та прийняття нового процесуального законодавства.

Закон і Бізнес